Υπηρεσίες

Ομιλίες σε σχολεία (παιδιά – γονείς)


Ομιλίες σε σχολεία

Ο νέος τρόπος ζωής τις τελευταίες δεκαετίες δημιούργησε ένα διατροφικό πλέγμα το οποίο χαρακτηρίζεται από αύξηση στην κατανάλωση κορεσμένου λίπους και κρέατος, αλλά και αύξηση της κατανάλωσης ζάχαρης. Τα φρούτα και  τα λαχανικά λείπουν όλο και πιο πολύ από το τραπέζι , ενώ το  σπιτικό φαγητό αντικαταστάθηκε από το πρόχειρο και «γρήγορο» και δυστυχώς η φυσική δραστηριότητα των παιδιών μειώνεται συνεχώς. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί με την ανεπαρκή διατροφική παιδεία συντέλεσαν στην παιδική παχυσαρκία η οποία μαστίζει τα τελευταία χρόνια. Θεωρώ λοιπόν καθήκον όλων μας να βοηθήσουμε τις νέες γενιές ,εκπαιδεύοντας τες από την νηπιακή κιόλας ηλικία , σε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής. Εάν βάλουμε γερά θεμέλια στη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών τότε σίγουρα τα ποσοστά των παχύσαρκων παιδιών και ενηλίκων θα μειωθούν αισθητά  τα επόμενα χρόνια.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε:

  • Σε σχολεία που θέλουν να θωρακίσουν την υγεία των μαθητών και με τη διατροφή .Οι ομιλίες έχουν ως στόχο τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών ,μαθαίνοντας για την υγιεινή διατροφή μέσω του παιχνιδιού.
  • Σε σχολεία , διοργανώνοντας συνάντηση με τους γονείς των παιδιών , συμβουλεύοντας τους για τον τρόπο προσέγγισης των παιδιών τους στην υγιεινή διατροφή. Δίνονται επίσης ιδέες για θρεπτικά σνακ ,τρόπους να καταναλώσουν τα παιδιά τροφές που δεν τρώνε ιδιαίτερα όπως: φρούτα ,λαχανικά , ψάρια  και πρότυπο διατροφικό πλάνο ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.