Στόχος – Φιλοσοφία

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επισκέπτονται ένα διαιτολογικό γραφείο έχουν κάνει επανειλημμένες δίαιτες στη ζωή τους και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να χάσουν βάρος. Γνωρίζουν όμως άραγε πώς να διαχειρίζονται το βάρος τους; H απάντηση συνήθως είναι αρνητική και αυτό γιατί δεν έχουν εκπαιδευτεί ποτέ σε κάτι τέτοιο ,αφού ο μόνος στόχος ήταν η απώλεια βάρους και αργότερα η λεγόμενη ‘’συντήρηση’’ που τις περισσότερες φορές δεν φτάνει κανείς σε αυτό το στάδιο καθώς έχει ήδη κουραστεί από μια στερητική δίαιτα.

Θεωρώ λοιπόν ότι δίνοντας μια ακόμη δίαιτα ,αντί για να βοηθήσω κάποιον ουσιαστικά, απλά θα αναπαράγω με τη σειρά μου ένα διατροφικό μοτίβο ’’δίαιτα – επαναπρόσληψη βάρους’’ .Για να αποφύγω το μοτίβο αυτό , στόχος μου είναι να  εμπνεύσω τον διαιτώμενο που έχω απέναντι μου ώστε να βγάλει από το μυαλό του την έννοια της δίαιτας και να εισαγάγει την έννοια της ‘’διατροφικής εκπαίδευσης’’. Αυτή η φράση είναι το κλειδί της συνεργασίας μας και της βοήθειας που μπορώ να παρέχω, εκπαιδεύοντας τον διαιτώμενο από την πρώτη κιόλας συνάντηση να μάθει να διαχωρίζει τη συναισθηματική από τη βιολογική πείνα,να συνδυάζει τα αγαπημένα του τρόφιμα και  να διαχειρίζεται τα γεύματα του, χάνοντας βάρος και χωρίς να κοιτάει ένα διαιτολόγιο.Έτσι φτάνοντας στο βάρος που επιθυμεί θα είναι σε θέση να μπορεί να το συντηρήσει αφού θα έχει εκπαιδευτεί στο να διαχειρίζεται τα γεύματα του καθώς επίσης και πώς να διαχειρίζεται τυχόν υποτροπές.

Δίνεται λοιπόν ένα αρχικό πλάνο με επιλογές γευμάτων και συνδυασμούς  τροφών ,όμως θα δείτε ότι από την τρίτη κιόλας επίσκεψη  θα είστε σε θέση να κάνετε δεκάδες συνδυασμούς τροφών από μόνοι σας. Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορεί κάποιος να χάνει βάρος χωρίς να πρέπει να κοιτάει συνεχώς τι γράφει η δίαιτα του;   Πετάξτε λοιπόν τα χιλιάδες χαρτιά με δίαιτες του παρελθόντος και ετοιμαστείτε να γίνετε εσείς ο διατροφολόγος του εαυτού σας  κάνοντας τους δικούς σας συνδυασμούς γευμάτων απελευθερωμένοι πλέον από τα δεσμά της δίαιτας.

Σας περιμένω!